Дивац фондација и Народни парламент раде на промоцији ‘Community’ картице

Увођење „community“ (Стварно важне) картице представља иновативни и одрживи модел развоја локалних заједница, потпуно јединствен у Србији.  „Community“ картица је врста лојалти картице са свим њеним карактеристикама и погодностима за купца, с тим што представља начин за прикупљање средстава намењених локалној заједници.

Наиме, сваки пут када власник картице изврши куповину у занатским радњама, трговинама, бутицима и другим правним лицима која буду учествовала у програму, проценат од износа рачуна одлази у Фонд за заједницу, а одређени проценат се као награда, односно попуст враћа купцу. Фонд за заједницу биће формиран у свакој од пет одабраних општина/градова, а власници картице ће коришћењем исте донирати без додатних трошкова.

Од средстава која се на овај начин прикупе у току године, биће подржани пројекти за унапређење локане заједнице, чиме сваки власник картице непосредно учествује у побољшању свог окружења. Путем директног гласања сви власници картица моћи ће да учесвују у одабиру најважнијих пројеката у својој заједници.

Више на Интернет презентацији Фондације „Ана и Владе Дивац“.