IPARD

Komercijalna konsultantska podrška za obezbeđivanje podsticajnih sredstava/donacija iz IPARD programa za poljoprivredu.

Mi imamo više od 20 godina iskustva u izradi projekata, obezbeđivanju donacija i realizaciji programa finansiranih iz različitih fondova Evropske Unije, kao i fondova brojnih drugih donatora. Obezbedili smo finansijska sredstva i implementirali više od 150 projekata finansiranih iz donacija. Takođe, imamo po mnogo čemu jedinstveno iskustvo u organizaciji edukacija za izradu biznis planova i edukaciji o brojnim drugim temama iz oblasti podrške razvoju preduzetništva (sa više od 2000 direktnih korisnika). Upravo ovo i drugo naše iskustvo koristimo za pružanje podrške poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima hrane za obezbeđivanje investicionih sredstava iz IPARD programa.

IPARD II – instrument za pretpristupnu pomoć u oblasti ruralnog razvoja za programski period 2014-2020. godine pruža investicionu podršku od 175 miliona evra, namenjenu jačanju konkurentnosti sektora proizvodnje i prerade hrane, koja će pomoći postepenom prilagođavanju standardima EU u oblastima higijene, bezbednosti hrane, veterine i zaštite životne sredine, kao i diversifikacije ruralne ekonomije. IPARD II program se realizuje preko Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Uprave za agrarna plaćanja.

IPARD trenutno funkcioniše u okviru sledećih „mera“:

Više informacija o aktuelnim IPARD merama možete pronaći na našem namenskom sajtu: ipardfond.rs. Takođe, naš tim eksperata zadužen za podršku klijentima, odnosno podnosiocima aplikacija za IPARD sredstva možete kontaktirati preko kontakt forme na ipardfond.rs sajtu.