Komercijalna konsultantska podrška za obezbeđivanje podsticajnih sredstava/donacija iz IPARD II programa za poljoprivredu.

Mi imamo više od 20 godina iskustva u izradi projekata, obezbeđivanju donacija i realizaciji programa finansiranih iz različitih fondova Evropske Unije, kao i fondova brojnih drugih donatora. Obezbedili smo finansijska sredstva i implementirali više od 150 projekata finansiranih iz donacija. Takođe, imamo po mnogo čemu jedinstveno iskustvo u organizaciji edukacija za izradu biznis planova i edukaciji o brojnim drugim temama iz oblasti podrške razvoju preduzetništva (sa više od 2000 direktnih korisnika). Upravo ovo i drugo naše iskustvo koristimo za pružanje podrške poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima hrane za obezbeđivanje investicionih sredstava iz IPARD programa.

IPARD II – instrument za pretpristupnu pomoć u oblasti ruralnog razvoja za programski period 2014.do 2020. godine pruža investicionu podršku od 175 miliona evra, namenjenu jačanju konkurentnosti sektora proizvodnje i prerade hrane, koja će pomoći postepenom prilagođavanju standardima EU u oblastima higijene, bezbednosti hrane, veterine i zaštite životne sredine, kao i diversifikacije ruralne ekonomije. IPARD II program se realizuje preko Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Uprave za agrarna plaćanja.

IPARD trenutno funkcioniše u okviru sledećih „mera“:

  • Mera 1 (M1) – Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku novog traktora
  • Mera 1 (M1) – Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava (osim traktora)
  • Mera 3 (M3) – Investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda
  • Mera 7 (M7) – Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja (podrška razvoju ruralnog turizma)

Više informacija o aktuelnim IPARD merama na našem namenskom sajtu: www.ipardfond.rs. Možete nas kontaktirati preko kontakt forme na www.ipardfond.rs sajtu.