Народни парламент > Старије вести > Међународни дан младих у Лесковцу

Међународни дан младих у Лесковцу

И у Лесковцу се данас обележава Међународни дан младих, годишњи међународни догађај који се слави 12. августа. Први пут обележен 2000. године, дан има сврху да скрене пажњу на проблеме, културна и правна питања омладине, ученика, студената.

Удружење Народни парламент на данашњи дан симболично започиње кампању заговарања за квалитетније програме и сервисе за младе на локалу. Први корак кампање је испитивање потреба младих у Лесковцу. Млади на нашим догађајима од данас имају прилику да попуне јединствену анкету у форми разгледнице, а којом ће доносиоцима одлука послати поруку који су то садржаји и програми који недостају у локалној средини. Разгледнице су адресиране на Град Лесковац, и на нашим штандовима постојаће и импровизовано поштанско сандуче где ћемо их прикупљати.

IMG_3915      IMG_3914      IMG_3920

Пошто прикупимо информације о потребама младих, наш тим ће их статистички обрадити и обједињене резултате овог мини истраживања, заједно са порукама младих послати доносиоцима одлука у граду. У сарадњи са Канцеларијом за младе Града Лесковца, заговараћемо да се предложене активности и програми уведу у већ постојеће сервисе и садржаје градских институција.

Први догађај где ће млади из Лесковца имати прилику да попуне ове разгледнице-анкете је управо журка и пои радионица поводом обележавања дана младих, која ће се одржати у среду 12.8. од 20 часова на платоу испред Културног центра. Уз добру музику и дружење, млади ће имати прилике да са инструкторима овладају пои вештином, али и да присуствују фестивалу ватре који ће представљати завршни део ове манифестације.

IMG_3912    IMG_3929    IMG_3930    IMG_3949

IMG_3962    IMG_3970    IMG_3966    IMG_3965   

IMG_3975    IMG_3973

Јер сваки дан треба да буде МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЛАДИХ

%d bloggers like this: