Позив за догађај поводом почетка нове фазе Ресурс центра за ОЦД у Србији

Позивамо Вас да присуствујете обележавању почетка нове фазе Ресурс центра за организације цивилног друштва коју реализују Грађанске иницијативе заједно са партнерским организацијама, а уз финансијску подршку Европске уније до краја 2021. године. Догађај који овом приликом организујемо одржаће се у уторак, 12. фебруара 2019. године, у ЕУ Инфо центру (Краља Милана 7) са почетком у 13 часова.

Грађанске иницијтиве су већ скоро 23 године (од свог оснивања 1996.године) препознате као удружење које има ресурсну функцију за цивилно друштво Србије. У периоду од 2014. до 2017.године, преко 3000 појединаца из више од 2000 ОЦД учествовало је у различитим активностима Ресурс центар Грађанских иницијатива (РЦ ГИ), док је особље РЦ ГИ одговорило на више од 400 упита.

Конзорцијум организација окупљених око Грађанских иницијатива – Траг фондација, Цаталyст Балканс, Србија у покрету, Центар за социјалну политику, Бечејско удружење младих, ФОРЦА Пожега, Народни парламент Лесковац – ће и у наредне 3 године наставити да ради на оснаживању ОЦД, како би заједно допринели процесима демократизације и европских интеграција Србије кроз активније учешће грађана у процесима доношења одлука и стварање повољнијег окружења за деловање ОЦД. У овој фази услуге РЦ ће бити децентрализоване кроз постојање три локална ресурс центра у Бечеју, Пожеги И Лесковцу.

Током спровођења овог пројекта наставићемо да будемо флексибилни у пружању услуга, што подразумева препознавање и одговарање на потребе различитих ОЦД. Такође, са заинтересованим ОЦД сарађиваћемо кроз директан контакт, прилагођен приступ и сталну подршку.

Различите активности у које ће бити укључене ОЦД, формалне и неформалне мреже и локалне иницијативе грађана, имају за циљ да допринесу њиховом дугорочном стратешком развоју, изградњи базе подршке, повећању одговорности, независности И ефективности.

Осим представљања планираних активности и очекиваних резултата, ово ће такође бити прилика да своја искуства и примере добре праксе представе досадашњи корисници услуга Ресурс центра.

Радни језици догађаја су енглески и српски, уз обезбеђен симултани превод.

Молимо заинтересоване представнике /це ОЦД да своје учешће потврде овде најкасније до понедељка, 11. фебруара 2019.године.

    Агенда

    Позив