Захтев за правну помоћ

Коме је намењена бесплатна правна помоћ?

Бесплатна правна помоћ је намењена свим грађанима Србије који верују да су им права угрожена услед лошег рада државних органа, односно правних лица којима су поверени јавни послови. Бесплатну правну помоћ пружамо и у области заштите права потрошача и то за потрошаче из региона јужне и источне Србије (потрошачи са пребивалиштем ван наведеног региона треба да се преко овог ЛИНКА информишу којој организацији за заштиту права потрошача треба да се обрате). Правна помоћ коју Удружење „Народни парламент“ бесплатно пружа је саветодавна и практична, у делу помоћи око израде различитих врста представки.

Правну помоћ нисмо у могућности да пружимо за израду уставних жалби и тужби за потребе вођења спорова код основних, виших и привредних судова. Такође, грађанима не можемо пружити заступање пред судом. За тако нешто једноставно немамо могућности.

Обраћајући се за правну помоћ, истовремено ћете нам указати на проблем који потенцијално имају и други грађани, те тиме и помоћи у идентификовању и евентуално трајном исправљању неке „криве дрине“.

Алтернативно, за потребе давања почетног правног савета где није неопходно достављање документације, можете нам се обратити и преко контакт телефона

  • 016 602 688 и 060 7070 684 сваког радног дана од 08.00 – 16.00.

Такође, бесплатну правну можете затражити и лично у Канцеларији за бесплатну правну помоћ Удружења Народни парламент у

  • Лесковцу: ул. Илије Стреле 3а

Правну помоћ пружа тим од два млада али веома искусна правника: Марко Марковић и Боривоје Ђорђевић.

О похвалама или критикама у вези са радом канцеларије за бесплатну правну помоћ, као и евентуалним проблемима са коришћењем формулара за правну помоћ пишите нам преко КОНТАКТ странице.

Попуните захтев за правну помоћ што јасније и прецизније