Захтев за правну помоћ

Коме је намењена бесплатна правна помоћ?

Бесплатна правна помоћ је намењена свим грађанима Србије који верују да су им права угрожена услед лошег рада државних органа, односно правних лица којима су поверени јавни послови. Бесплатну правну помоћ пружамо и у области заштите права потрошача и то за потрошаче из региона јужне и источне Србије (потрошачи са пребивалиштем ван наведеног региона треба да се преко овог ЛИНКА информишу којој организацији за заштиту права потрошача треба да се обрате). Правна помоћ коју Удружење “Народни парламент” бесплатно пружа је саветодавна и практична, у делу помоћи око израде различитих врста представки.

Правну помоћ нисмо у могућности да пружимо за израду уставних жалби и тужби за потребе вођења спорова код основних, виших и привредних судова. Такође, грађанима не можемо пружити заступање пред судом. За тако нешто једноставно немамо могућности.

Обраћајући се за правну помоћ, истовремено ћете нам указати на проблем који потенцијално имају и други грађани, те тиме и помоћи у идентификовању и евентуално трајном исправљању неке “криве дрине”.

Алтернативно, за потребе давања почетног правног савета где није неопходно достављање документације, можете нам се обратити и преко контакт телефона

  • 0700 500 500 сваког радног дана од 09.00 – 16.00. Позиви на број 0700 500 500 са мобилних телефона у Теленор и ВИП мрежама НИСУ могући због постојећих ограничења услуге “универзални приступни број 0700” Телекома Србија. Позиви су могући из фиксне мреже Телеком Србија, Орион телеком и СББ, као и из мобилне мреже МТС. Позиви из фиксне се тарифирају се по цени од 1,2 динара за минут док позиви из МТС мреже позиваоца коштају 4,8 динара.

Такође, бесплатну правну можете затражити и лично у Канцеларији за бесплатну правну помоћ Удружења Народни парламент у

  • Лесковцу: ул. Косте Стаменковића 2 (Дом синдиката), I спрат, канцеларија бр. 233

Правну помоћ пружа тим од два млада али веома искусна правника: Боривоје Ђорђевић и Марко Марковић.

О похвалама или критикама у вези са радом канцеларије за бесплатну правну помоћ, као и евентуалним проблемима са коришћењем формулара за правну помоћ пишите нам преко КОНТАКТ странице.

Попуните захтев за правну помоћ што јасније и прецизније